Hur man undviker WordPress Malware?

WordPress är en allmänt accepterad CMS-plattform som är berikad med avancerade funktioner och tekniker. I vissa fall är bloggplattformen sårbar för hacking, spam och andra typer av onda hot.

Kom ihåg, när webbplatsen blev påverkad, kan det ta lite tid att återhämta sig och gå tillbaka till dess ursprungliga tillstånd. Därför bör man följa de bästa WordPress-rutinerna för att hålla sådana hot i strid. Följande är vissa sätt att man kan förhindra att deras WordPress-webbplats blir infekterad och gör den kollisionsäker.

Uppdatering är nyckeln!

Tänk alltid på att en väl uppdaterad version av WordPress är mindre utsatt för hot jämfört med motparterna. Det kommer att bidra till att säkerställa dataläckage och täta smutthålen i det befintliga systemet. Dessutom ger WordPress-flödenna dig påminnelser om de senaste ändringarna och det hjälper dig att göra uppdateringen i tid.

Fortsätt ändra inloggning / lösenord

Det är alltid bättre att ändra lösenordet eller logga in oftare för att undvika WordPress-infektioner. Huvuddelen av tiden visste hackarna standardinloggningen som tilldelats av WordPress och gör det därför svårt att gissa – genom att lägga till en mer komplicerad – inklusive en kombination av symboler, versaler och små bokstäver.

Tvåstegs verifiering

Ja, du hörde det rätt. Förutom att du använder ett starkt lösenord kommer det att begränsa webbplatsen från obehörig åtkomst genom att ställa in en tvåstegs verifieringsprocess. När någon försöker logga in, kommer de att bli ombedda att ange en verifieringskod, som skickas på deras telefon. Även om någon matar in lösenord måste de producera koden, som skickas av Google Authenticator.

Säkerhetsproppar

Installera säkerhetspluggar på WordPress-webbplatsen gör det säkrare och säkert från attacker. Allt man behöver göra är att installera det och följa anvisningarna enligt manualen. WordFence, en av de populära och dynamiska skanningsenheterna som gör webbplatsen starkare.

Begränsa inloggningsåtkomst

Integrerande .htaccess-filer anses vara nödvändiga eftersom det kan förbättra säkerheten på WordPress-webbplatsen och skydda den från obehöriga användare. Genom att lägga till robotar, txt-post i huvudkatalogen, kommer det att förhindra att sökrobotarna indexerar och det bjuder endast vissa IP-adresser att utnyttja det.